Κάρτες & Ειδικές Προσφορές

Από 23 Σεπτεμβρίου 2023: οι κάτοχοι καρτών Απεριορίστων Διαδρομών συνεχούς διάρκειας  της προαστιακής Γραμμής Θεσσαλονίκης-Λάρισας, οι οποίες είχαν ισχύ το διάστημα 07.09.2023 έως και 21.09.2023, μπορούν να προσέλθουν στα εκδοτήρια των σταθμών και να τους δοθεί παράταση χρήσης της κάρτας ανάλογα με την ημερομηνία λήξης της κάρτας. Η δυνατότητα  χρήσης των επιπλέον ημερών εφαρμόζεται εάν η κάρτα έχει ημερομηνία λήξης μετά την 07.09.2023 και δεν έχει  έχει ακυρωθεί.

 

Ενημέρωση 20.09.2023:

1. Κάρτες Απεριορίστων Διαδρομών συνεχούς διάρκειας  της περιφερειακής Γραμμής Θεσσαλονίκης-Λάρισας:

 Οι κάτοχοι καρτών, οι οποίες  έχουν εκδοθεί  για μετακίνηση σε διαδρομή  που περιλαμβάνει το τμήμα Λιτόχωρο-Λάρισα και συγκεκριμένα τους σταθμούς  Ραψάνη, Λεπτοκαρυά, Νέοι Πόροι και Λάρισα και έχουν ισχύ μετά την 5η Σεπτεμβρίου 2023, μπορούν να καταθέσουν τις κάρτες τους έως το Σάββατο 30.09.2023 στα εκδοτήρια των σταθμών και να τους επιστραφεί αποζημίωση  με μετρητά ίση με την τιμή της κάρτας ανά ημέρα επί των αριθμό των επιπλέον ημερών από την 05.09.2023 έως την ημερομηνία λήξης της κάρτας. Από την 01 Οκτωβρίου 2023, θα εφαρμόζεται η πολιτική ακύρωσης των κρατών με παρακράτηση.

 

2. Κάρτες Απεριορίστων Διαδρομών συνεχούς διάρκειας της διαδρομής Λάρισας-Βόλος (με ημερομηνία έναρξης ισχύος πριν την 05.09.2023):

 • Οι κάτοχοι καρτών, οι οποίες είχαν ισχύ  το διάστημα 05.09.2023 έως και 08.09.2023, μπορούν να προσέλθουν στα εκδοτήρια των σταθμών και να τους δοθεί  παράταση  χρήσης της κάρτας επιπλέον αριθμού ημερών ανάλογα με την ημερομηνία λήξης της κάρτας τους. Δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης των επιπλέον ημερών εφόσον η κάρτα  έχει ακυρωθεί.

 

 • Οι κάτοχοι καρτών, οι οποίες έχουν ημερομηνία έναρξης ισχύος πριν τις 05.09.2023 και έχουν λήξει, μπορούν να παραδώσουν την κάρτα τους στο εκδοτήριο και να λάβουν αποζημίωση για τις 4 ημέρες που δεν υπήρχε δυνατότητα χρήσης της κάρτας.

 

3. Κάρτες ορισμένου αριθμού ταξιδίων της διαδρομής Λάρισας-Βόλος:

Οι κάτοχοι καρτών ορισμένου αριθμού ταξιδίων (ισχύς 1 μήνα),  οι οποίες έχουν ημερομηνία λήξης μετά την 05.09.2023 και εφόσον δεν έχουν πραγματοποιηθεί όλα τα ταξίδια μέχρι την λήξη τους, έχουν δικαίωμα αποζημίωσης με μετρητά ποσού  αναλόγου της τιμής της κάρτας και τον αριθμό των ταξιδιών που δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Οι επιβάτες πρέπει να καταθέτουν τις κάρτες τους στα εκδοτήρια των σταθμών.


Ενημέρωση 11.04.2023:

Από τις 12 Απριλίου 2023 και για τις κάρτες που εκδόθηκαν πριν την 1 Μαρτίου 2023 και ήταν σε ισχύ το χρονικό διάστημα 01/03-21/03 (στο σύνολό του ή μέρους αυτού) δίνεται η ανάλογη παράταση ημερών.


Ενημέρωση 08.03.2023:

H Hellenic Train ενημερώνει τους κατόχους καρτών της ότι προβλέπονται οι ακόλουθες μορφές αποζημίωσης, στις κάρτες που έχουν εκδοθεί από το ηλεκτρονικό σύστημα της Hellenic Train, έχουν ισχύ μετά την 01 Μαρτίου 2023 και αφορούν σε όλες τις διαδρομές του δικτύου.

 1. ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

 Οι επιβάτες που έχουν εκδώσει κάρτες πολλαπλών διαδρομών με διάρκεια ισχύος σε αριθμό ημερών (6, 15, 30 ημερών & 3, 6, 12 μηνών), έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν τις κάρτες τους στα εκδοτήρια των σταθμών και να τους επιστραφεί χωρίς παρακράτηση με μετρητά, αντίτιμο ίσο με την τιμή ανά ημέρα της κάρτας επί τον αριθμό των επιπλέον ημερών από την 01-03-2023 έως την ημερομηνία λήξης τους.

 2. ΚΑΡΤΕΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΤΑΞΙΔΙΩΝ

 Οι επιβάτες που έχουν εκδώσει κάρτες 2, 3, 4, 5, 6 ταξιδιών με επιστροφή που έχουν διάρκεια 1 μήνα και λήγουν μετά την 01-03-2023, εφόσον δεν έχουν πραγματοποιηθεί όλα τα ταξίδια μέχρι τη λήξη τους, έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν τις κάρτες τους στα εκδοτήρια των σταθμών και να τους επιστραφεί χωρίς παρακράτηση με μετρητά, αντίτιμο ίσο με την τιμή της κάρτας διά τον αριθμό των ταξιδιών που δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Τα ανωτέρω έχουν εφαρμογή από 8 Μαρτίου έως 12 Απριλίου 2023.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η Hellenic Train εφαρμόζει σημαντικές εκπτώσεις για ΣΥΧΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ.

Παρέχονται είτε κάρτες για ορισμένο αριθμό ταξιδιών (μετ' επιστροφής) για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια είτε κάρτες με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και απεριόριστο αριθμό ταξιδιών.

Οι κάρτες ορισμένων ή απεριορίστων διαδρομών ισχύουν για συγκεκριμένες διαδρομές του δικτύου της Hellenic Train:

 • Για την διαδρομή  Θεσσαλονίκη - Λάρισα  (Ισχύει για ταξίδια με απλές αμαξοστοιχίες).
 • Για την διαδρομή Θεσσαλονίκη - Φλώρινα
 • Μηνιαίες κάρτες για την διαδρομή Λειανοκλάδι-Στυλίδα (25€-εκπτωτική τιμή για φοιτητές 18€).
 • Μηνιαίες κάρτες για την διαδρομή ΠΥΡΓΟΣ - ΚΑΤΑΚΟΛΟ - ΟΛΥΜΠΙΑ:       

             Κατάκολο - Πύργος κοστίζει 15€,       

             Πύργος - Ολυμπία κοστίζει 15€,       

            Κατάκολο - Ολυμπία κοστίζει 30€

 • Κάρτες κανονικής και εκπτωτικής τιμής για τις διαδρομές (ζωνικές) του Προαστιακού Πάτρας.
 • Μηνιαίες κάρτες των πόλεων Θήβας (Θήβα-Αθήνα-Θήβα) με κόστος 100€ και Λειβαδιάς (Λειβαδιά-Αθήνα-Λειβαδιά) με κόστος 130€. Οι κάρτες ισχύουν για τις απλές αμαξοστοιχίες και τη Β' θέση. Εφόσον οι επιβάτες επιλέξουν για τη μετακίνησή τους αμαξοστοιχίες με υποχρεωτική κράτηση θέσης απαιτείται η καταβολή συμπληρώματος ύψους 2€ ανά κράτηση θέσης.

 

Κάρτες Προαστιακών και Περιφερειακών Γραμμών  Αθηνών


ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ  ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ  με ισχύ στις διαδρομές:

  Αεροδρόμιο - Κορωπί - ΣΚΑ - Άνω Λιόσια

   Αεροδρόμιο - Κορωπί - Αθήνα - Πειραιάς

   Πειραιάς - Αθήνα - Αεροδρόμιο

   Πειραιάς - Αθήνα - Κιάτο

   Αθήνα-Χαλκίδα

    και

   ΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΙΣΧΥ ΓΙΑ ΜΕΤΕΠΙΒΙΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΤΡΟ - ΗΛ. ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ - ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ - ΤΡΟΛΕΪ, με κόστος  27€ (εκπτωτική τιμή 13,5€, μετρό έως το σταθμό Κορωπίου, εξαιρείται το Λεωφορείο-Express Αεροδρομίου) ή κόστος 45€ (εκπτωτική τιμή 22,5€, μετάβαση έως αεροδρόμιο).

    Για ορισμένες από τις παραπάνω διαδρομές εκδίδονται είτε κάρτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είτε για ορισμένο αριθμό ταξιδιών (με επιστροφή).

    Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα κατά τόπους σημεία πώλησης της Hellenic Train.