Κάρτες & Ειδικές Προσφορές

Ενημέρωση 11.04.2023:

Από τις 12 Απριλίου 2023 και για τις κάρτες που εκδόθηκαν πριν την 1 Μαρτίου 2023 και ήταν σε ισχύ το χρονικό διάστημα 01/03-21/03 (στο σύνολό του ή μέρους αυτού) δίνεται η ανάλογη παράταση ημερών.

 

Ενημέρωση 08.03.2023:

H Hellenic Train ενημερώνει τους κατόχους καρτών της ότι προβλέπονται οι ακόλουθες μορφές αποζημίωσης, στις κάρτες που έχουν εκδοθεί από το ηλεκτρονικό σύστημα της Hellenic Train, έχουν ισχύ μετά την 01 Μαρτίου 2023 και αφορούν σε όλες τις διαδρομές του δικτύου.

 

1. ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

 

Οι επιβάτες που έχουν εκδώσει κάρτες πολλαπλών διαδρομών με διάρκεια ισχύος σε αριθμό ημερών (6, 15, 30 ημερών & 3, 6, 12 μηνών), έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν τις κάρτες τους στα εκδοτήρια των σταθμών και να τους επιστραφεί χωρίς παρακράτηση με μετρητά, αντίτιμο ίσο με την τιμή ανά ημέρα της κάρτας επί τον αριθμό των επιπλέον ημερών από την 01-03-2023 έως την ημερομηνία λήξης τους.

 

2. ΚΑΡΤΕΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΤΑΞΙΔΙΩΝ

 

Οι επιβάτες που έχουν εκδώσει κάρτες 2, 3, 4, 5, 6 ταξιδιών με επιστροφή που έχουν διάρκεια 1 μήνα και λήγουν μετά την 01-03-2023, εφόσον δεν έχουν πραγματοποιηθεί όλα τα ταξίδια μέχρι τη λήξη τους, έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν τις κάρτες τους στα εκδοτήρια των σταθμών και να τους επιστραφεί χωρίς παρακράτηση με μετρητά, αντίτιμο ίσο με την τιμή της κάρτας διά τον αριθμό των ταξιδιών που δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Τα ανωτέρω έχουν εφαρμογή από 8 Μαρτίου έως 12 Απριλίου 2023.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Η Hellenic Train εφαρμόζει σημαντικές εκπτώσεις για ΣΥΧΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ.

Παρέχονται είτε κάρτες για ορισμένο αριθμό ταξιδιών (μετ' επιστροφής) για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια είτε κάρτες με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και απεριόριστο αριθμό ταξιδιών.

Οι κάρτες ορισμένων ή απεριορίστων διαδρομών ισχύουν για συγκεκριμένες διαδρομές του δικτύου της Hellenic Train:

 • Για την διαδρομή  Θεσσαλονίκη - Λάρισα - Καλαμπάκα (Ισχύει για ταξίδια με απλές αμαξοστοιχίες).
 • Για την διαδρομή Θεσσαλονίκη - Φλώρινα
 • Μηνιαίες κάρτες για την διαδρομή Λειανοκλάδι-Στυλίδα (25€-εκπτωτική τιμή για φοιτητές 18€).
 • Μηνιαίες κάρτες  για την διαδρομή ΣΟΦΑΔΕΣ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ (50€ - εκπτωτική τιμή 43€). Εξαιρούνται τα τρένα 882-887.
 • Μηνιαίες κάρτες για την διαδρομή ΠΥΡΓΟΣ - ΚΑΤΑΚΟΛΟ - ΟΛΥΜΠΙΑ:       

             Κατάκολο - Πύργος κοστίζει 15€,       

             Πύργος - Ολυμπία κοστίζει 15€,       

            Κατάκολο - Ολυμπία κοστίζει 30€

 • Κάρτες κανονικής και εκπτωτικής τιμής για τις διαδρομές (ζωνικές) του Προαστιακού Πάτρας.
 • Μηνιαίες κάρτες των πόλεων Θήβας (Θήβα-Αθήνα-Θήβα) με κόστος 100€ και Λειβαδιάς (Λειβαδιά-Αθήνα-Λειβαδιά) με κόστος 130€. Οι κάρτες ισχύουν για τις απλές αμαξοστοιχίες και τη Β' θέση. Εφόσον οι επιβάτες επιλέξουν για τη μετακίνησή τους αμαξοστοιχίες με υποχρεωτική κράτηση θέσης απαιτείται η καταβολή συμπληρώματος ύψους 2€ ανά κράτηση θέσης.

 

Κάρτες Προαστιακών Γραμμών  Αθηνών
 • ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ (ΑΘΗΝΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ). ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕ ΙΣΧΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ  ΑΧΑΡΝΕΣ-ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ  ΑΧΑΡΝΕΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ (ΜΑΓΟΥΛΑ- ΚΟΡΩΠΙ). ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΟΑΣΑ. 

 

 • ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ  ΤΗΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΘΗΝΑΣ  με ισχύ στις διαδρομές:

  Αεροδρόμιο - Κορωπί - ΣΚΑ - (Άνω Λιόσια)

  Αεροδρόμιο - Κορωπί - Αθήνα - Πειραιάς

  Πειραιάς - Αθήνα - Αεροδρόμιο

  Πειραιάς - Αθήνα - Κιάτο

   

   και

   

  ΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΙΣΧΥ ΓΙΑ ΜΕΤΕΠΙΒΙΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΤΡΟ - ΗΛ. ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ - ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ - ΤΡΟΛΕΪ, με κόστος  27€ (εκπτωτική τιμή 13,5€, μετρό έως το σταθμό Κορωπίου, εξαιρείται το Λεωφορείο-Express Αεροδρομίου) ή κόστος 45€ (εκπτωτική τιμή 22,5€, μετάβαση έως αεροδρόμιο).

   

  Ειδικές τιμές για τους κατοίκους των Περιφερειών Καρδίτσας και Τρικάλων

  Παροχή ειδικών τιμών, στους κατοίκους  των Περιφερειών Καρδίτσας και Τρικάλων, για μετακίνηση με τις αμαξοστοιχίες 882 και 887 (Αθήνα-Καλαμπάκα-Αθήνα), με την επίδειξη εκπτωτικής κάρτας. Η κάρτα εκδίδεται μόνο από τα φυσικά σημεία πώλησης της Hellenic Train και ισχύει για 1 έτος.

  Για την έκδοση της κάρτας ο επιβάτης πρέπει να επιδείξει επίσημο έντυπο, που να πιστοποιεί τον τόπο κατοικίας του στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας ή Τρικάλων:

  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας του αιτούντος, όπου αναγράφεται ως τόπος γέννησης στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας και Τρικάλων
  • Λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, σταθερής τηλεφωνίας στο όνομα του αιτούντος που αφορά ακίνητο στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας και Τρικάλων
  • Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας του αιτούντος από Δήμο των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων
  • Έγγραφο σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του αιτούντος στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας και Τρικάλων

   

  Η δυνατότητα έκδοσης εκπτωτικής κάρτας παρέχεται και στα μέλη της οικογένειας του αιτούντος με την επίδειξη πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.


  Για ορισμένες από τις παραπάνω διαδρομές εκδίδονται είτε κάρτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είτε για ορισμένο αριθμό ταξιδιών (με επιστροφή).

   

  Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα κατά τόπους σημεία πώλησης της Hellenic Train.