Κατάκολο - Ολυμπία

Από το Κατάκολο στην  Ολυμπία, η διαδρομή με το τρένο διαρκεί περίπου 45 λεπτά και η τιμή του εισιτηρίου είναι μόλις 10€ με επιστροφή για ενιαίο εισιτήριο εκδρομής. Πρόκειται για μια πραγματικά ξεχωριστή εκδρομή που απαντά στην αυξημένη τουριστική ζήτηση τόσο από τους διεθνείς επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων όσο και από τους Έλληνες εκδρομείς που αναζητούν το τρένο για κάθε τους προορισμό.

Τα τακτικά δρομολόγια της γραμμής Κατάκολο-Πύργος-Ολυμπία διαμορφώνονται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα και λειτουργούν Δευτέρα έως Σάββατο.

Κατάκολο Αναχώρηση Πύργος Αναχώρηση Ολυμπία Άφιξη
 

7:00

7:29
8:40

9:03

9:32
  12:35 13:04
14:10 14:32  

 

 

Ολυμπία Αναχώρηση Πύργος Αναχώρηση Κατάκολο Άφιξη
7:35 8:05 8:27
9:40 10:09  
13:10 13:39 14:02

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες,  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο Γραφείο Ταξιδίων traveloffice@hellenictrain.gr

 

ΕΙΔΙΚΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΤΡΕΝΑ 

Διακοπτό - Καλάβρυτα (Οδοντωτός)

Άνω Λεχώνια - Μηλιές (Τρένο του Πηλίου)

Κατάκολο -Ολυμπία (Αρχαία Ολυμπία)

2130121010 

(ώρες λειτουργίας 07:00-21:00 καθημερινά, αστική χρέωση)

 

Το Κατάκολο

 

Το γραφικό λιμάνι του Κατάκολου είναι το κύριο λιμάνι του Πύργου και αποτελεί ένα μικρό αλλά κλασικό τουριστικό τοπίο. Ενδιαφέρουσα επίσκεψη αποτελεί το Δημοτικό Μουσείο της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, με 150 περίπου ομοιώματα μηχανισμών και εφευρέσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού κόσμου  από το 2000 π.Χ. έως το 100 μ.Χ.  Μικροί λόφοι με δάση περιβάλλουν το Κατάκολο, ενώ το λιμάνι αποτελεί στάση για τις κρουαζιέρες του Ιονίου και της Μεσογείου, προσφέροντας την ευκαιρία στους επιβάτες να επισκεφθούν τον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

 

 

 Η Αρχαία Ολυμπία

 

Το τρένο θα σας ταξιδέψει μέχρι την Ολυμπία, για να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο, εκεί όπου έγινε η πρώτη Ολυμπιάδα το 776 π.Χ. προς τιμήν του Ολυμπίου Διός. Ανάμεσα στο Ιερό του Δία, τους ναούς και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της εποχής, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα αρχαία κτίσματα που ορίζουν τον χώρο της περιήγησης στην ιστορία του τόπου, αλλά και το μουσείο που φιλοξενεί πολλά από τα ευρήματα των ανασκαφών της περιοχής.

 

Σε αναπαράσταση στο μουσείο φαίνεται το πλήθος των αρχαίων κτισμάτων στο σύνολό τους, όπως υπήρξαν κάποτε εκεί. Τα σημαντικότερα κτίρια που μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης είναι το ρωμαϊκό πρόπυλο, το Πρυτανείο, το Φιλιππείο, το Ηραίο όπου βρέθηκε ο Ερμής του Πραξιτέλη, το Πελόπειο, το Νυμφαίο, το Μητρώο και, πιο κάτω, το στάδιο με τη Στοά της Ηχούς.

 

Ο μεγαλόπρεπος ναός του Δία, ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία σε πλούτο, μέγεθος και συμβολική αξία που φιλοξενούσε κάποτε το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, δέσποζε δίπλα από το μεγάλο Στάδιο που χωρούσε 40.000 θεατές, ενώ τα κτίρια που ακολουθούν είναι το Βουλευτήριο, η Νότια στοά, το Λεωνιδαίο, όπου φιλοξενούνταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι των Αγώνων, η Παλαίστρα του 3ου π.Χ. αιώνα και το Γυμνάσιο, χώρος προετοιμασίας των αθλητών.