Προαστιακές και Περιφερειακές Γραμμές Αθήνας

Τα τρέχοντα σιδηροδρομικά δρομολόγια είναι αναρτημένα στο τέλος της σελίδας, σε αρχεία pdf.

-----------------------------------------------

Τα νέα εισιτήρια των Περιφερειακών Γραμμών Αθήνας έχουν ισχύ 1 ώρα πριν και 3 ώρες μετά την ώρα αναχώρησης του δρομολογίου του επιβάτη, όπως αναγράφεται πάνω στο εισιτήριο (χωρίς να είναι απαραίτητη η προσέλευση των επιβατών στα εκδοτήρια).

Υπάρχει δυνατότητα αλλαγής του εισιτηρίου στα εκδοτήρια της Hellenic Train έως 10' προ της ώρας αναχώρησης που αναγράφεται στο εισιτήριο. 

Η ανωτέρω ρύθμιση δεν ισχύει για τα «έξυπνα» δια-λειτουργικά εισιτήρια της Hellenic Train (ισχύουν στην ζώνη ΟΑΣΑ).


Η Προαστιακή και οι Περιφερειακές Γραμμές Αθήνας συνδέουν σιδηροδρομικά την Αττική αλλά και την ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών πόλεων, όπως το Κιάτο και τη Χαλκίδα, με το κέντρο της πρωτεύουσας, το λιμάνι του Πειραιά και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες καθημερινά για οικονομική, γρήγορη και αξιόπιστη μετακίνηση από και προς τον τόπο εργασίας τους.

Παράλληλα, προσφέρουν πρόσβαση σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και κοντινούς τουριστικούς προορισμούς, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους της πρωτεύουσας και στους επισκέπτες της περιοχής για σύντομες αποδράσεις και εκδρομές. 

Νέα δρομολόγια, μέσω της Περιφερειακής Γραμμής Πειραιάς-Κιάτο,  συνδέουν το Αίγιο με την ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας, το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», την Αθήνα και τον Πειραιά. Σε όλα τα δρομολόγια γίνεται μετεπιβίβαση στο σταθμό του Κιάτου.

 

 

Η Ακρόπολη των Αθηνών

Ακρόπολη

Αναλυτικά οι νέες  γραμμές Αθήνας είναι:

 

  • Προαστιακή Γραμμή: Αεροδρόμιο - Κορωπί -  Άνω Λιόσια και Αεροδρόμιο - Κορωπί - Αθήνα – Πειραιάς.

 

Η γραμμή συνδέει απευθείας το Αεροδρόμιο “ Ελευθέριος Βενιζέλος” με το κέντρο της Αθήνας  καθώς και τον Πειραιά, με συχνά δρομολόγια ανά μία ώρα, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Επίσης, η γραμμή συνδέει το  Αεροδρόμιο “ Ελευθέριος Βενιζέλος” με τον σιδηροδρομικό σταθμό της Αθήνας, όπου υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης στις αμαξοστοιχίες που πραγματοποιούν δρομολόγια στη γραμμή του εθνικού δικτύου.

 

Επιπλέον, από τον σταθμό «Κάτω Αχαρναί» υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης στις αμαξοστοιχίες που πραγματοποιούν δρομολόγια με προορισμό το Κιάτο.

 

Δρομολόγια εκτελούνται και στο τμήμα Αεροδρόμιο-Άνω Λιόσια και αντιστρόφως.

 

  • Περιφερειακή Γραμμή Πειραιάς- Αθήνα - Κιάτο.

 

Η γραμμή συνδέει απευθείας τον Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας, καθώς και με όλες τις πόλεις που βρίσκονται στη διαδρομή από τον Πειραιά με τελικό προορισμό το Κιάτο, όπως Ασπρόπυργο, Μαγούλα, Μέγαρα, Κόρινθο κλ., με συχνά δρομολόγια ανά μία ώρα, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Κιάτου, υπάρχει και λεωφορειακή σύνδεση με την Πάτρα.

 

Από τον σιδηροδρομικό σταθμό Αθηνών οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα μετεπιβίβασης στις αμαξοστοιχίες  που πραγματοποιούν δρομολόγια στη γραμμή του εθνικού δικτύου.

 

Επίσης, από τον σταθμό «Κάτω Αχαρναί» υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης στις αμαξοστοιχίες που πραγματοποιούν δρομολόγια με προορισμό  το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

  • Προαστιακή Γραμμή Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο.

 

Η γραμμή συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας και με τελικό προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Πραγματοποιούνται τακτικά δρομολόγια κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανά μία ώρα.

 

Από τον σιδηροδρομικό σταθμό Αθηνών οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα μετεπιβίβασης στις αμαξοστοιχίες  που πραγματοποιούν δρομολόγια στη γραμμή του εθνικού δικτύου.

 

Επιπλέον, από τον σταθμό «Κάτω Αχαρναί» υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης στις αμαξοστοιχίες που πραγματοποιούν δρομολόγια με προορισμό  το Κιάτο .

 

  • Περιφερειακή Γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα.

 

Η  γραμμή συνδέει απευθείας τη Χαλκίδα με την  Αθήνα (κεντρικός Σταθμός Αθηνών)  και αντίστροφα, με καθημερινά δρομολόγια.

 

Οι αμαξοστοιχίες στα δρομολόγια της Γραμμής Χαλκίδας δεν διέρχονται από τους σταθμούς Κάτω Αχαρνές και Πύργος Βασιλίσσης.

Η χαρούμενη Χαλκίδα

Η παραλία της Χαλκίδας