Καθαρό Τρένο

Μια κίνηση για καθαρό τρένο


Το τρένο εκσυγχρονίζεται, γίνεται πιο «εξωστρεφές», πιο κοινωνικό, πιο δελεαστικό. Οι σταθερές αξίες που υπηρετεί: Οικολογία, Ασφάλεια, Οικονομία έρχονται να αναδειχθούν με μια σύγχρονη εικόνα ενός φιλικού μέσου από όλες τις απόψεις. Οι νέες υπηρεσίες βάζουν το τρένο σε νέα τροχιά σύγχρονων μεταφορικών μέσων:

  • Επιβράβευση τακτικών επιβατών μέσα από τη νέα υπηρεσία της Hellenic Train
  • Ηλεκτρονική κράτηση και αγορά εισιτηρίων
  • Ηλεκτρονική ενημέρωση δρομολογίων
  • Εκπτώσεις κόστους εισιτηρίου για ηλεκτρονική, για έγκαιρη κράτηση, για κράτηση μετ’ επιστροφής, για περιπτώσεις καθυστερήσεων και ελαχιστοποίηση καθυστερήσεων

 

Όλα συντελούν σε αύξηση της ζήτησης του τρένου και το μέσο επιβραβεύεται από τους φίλους και επιβάτες που το επιλέγουν. 

 

Στη νέα εικόνα του τρένου τα γκράφιτι και οι βανδαλισμοί του μέσου εσωτερικά και εξωτερικά, δεν ταιριάζουν. Οι 1.500.000 επιβάτες το μήνα σε προαστιακό και υπεραστικό δίκτυο δεν είναι αρκετοί για να αξίζουν μια πιο κοινωνική εικόνα του αγαπημένου τους μέσου;

 


Ο καθαρισμός των τρένων από γκράφιτι έχει υψηλό κόστος. Τόσο τα υλικά και ο χρόνος που απαιτούνται για τον καθαρισμό, όσο και η επικάλυψη με υλικό αντιγκράφιτι είναι σαφώς υπέρμετρα δυσανάλογα με τον χρόνο και το κόστος εκείνων που το βανδαλίζουν και το γεμίζουν γκράφιτι.

 

Η Hellenic Train εντατικοποιεί την προστασία του σιδηροδρομικού υλικού και κινείται νομικά αιτούμενη αστικές ευθύνες από όσους καταστρέφουν τα τρένα. Παράλληλα, όμως, ζητάει τη συμμετοχή όλων όσων αγαπούν το τρένο. Συμμετέχοντας όλοι στην προστασία της ομορφιάς του τρένου, συμμετέχουμε στο όμορφο ταξίδι που προτείνει. Φίλοι της εκστρατείας είναι οι επιβάτες που αγαπούν το μέσο, είναι όσοι πιστεύουν σ’ αυτήν, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας, οι άνθρωποι που παρακολουθούν έστω διαδικτυακά την προσπάθεια επικοινωνίας μιας κίνησης για καθαρό τρένο. Είναι ταξιδιώτες, επιβάτες του τρένου και μπορούν να συμβάλουν στην καθαριότητα του τρένου με τη φυσική τους παρουσία. Είναι πολίτες ευαισθητοποιημένοι με την προσπάθεια Καθαρό Τρένο, που δηλώνουν το παρόν τους μέσα από την ιστοσελίδα, στέλνοντας απόψεις και ιδέες στην ιστοσελίδα μας.

 

Η Hellenic Train θέλει να επιβραβεύσει τους σταθερούς αλλά και τους νέους φίλους του τρένου, δημιουργώντας και το αισθητικό περιβάλλον που τους αξίζει μέσα στο πιο όμορφο, οικολογικό και ασφαλές μέσο μετακίνησης. Γιατί το τρένο είναι το δικό μας μέσο. Το μέσο όλων μας. Συμμετέχουμε όλοι! Αν ενδιαφέρεστε για την κίνηση Καθαρό Τρένο. Σας περιμένουμε!