Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 8/12/2015 - Ανανέωση συνεργασίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς

Με μειωμένο εισιτήριο (12 ευρώ) θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων στο σιδηροδρομικό άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης καθώς και στην απ’ ευθείας γραμμή Αθήνα-Καλαμπάκα μετά την ανανέωση της συμφωνίας και της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς για 4η συνεχή χρονιά. Αναλυτικότερα η συμφωνία προβλέπει:
  • Τη διάθεση στους κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων συνολικά 3.000 θέσεων ανά μήνα στην ειδική εκπτωτική τιμή των 12 €, για τη μετακίνηση τους σε επιλεγμένες αμαξοστοιχίες Intercity στις γραμμές Αθήνα- Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη καθώς και στην  απ’ ευθείας γραμμή Αθήνα-Καλαμπάκα με τους όρους που γίνεται μέχρι σήμερα η διαχείριση των εκπτωτικών προσφορών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
  • Οι εκπτωτικές τιμές θα καλύπτουν όλο το φάσμα των αμαξοστοιχιών για τις οποίες ισχύει κράτηση θέσης  στις παραπάνω γραμμές και θα είναι διαθέσιμες μέχρι και 48 ώρες πριν από την αναχώρηση της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν πωληθεί. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου οι συγκεκριμένες θέσεις θα διατίθενται στο επιβατικό κοινό στην κανονική τους κατά περίπτωση τιμή.
  • Οι εκπτωτικές τιμές θα είναι διαθέσιμες μόνο μέσω θυρίδων πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όπου υπάρχει μηχανογραφημένο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων. Στα σημεία αυτά θα ελέγχονται απαραίτητα τα στοιχεία της κάρτας του αιτούντος σε  συνδυασμό με την αστυνομική του ταυτότητα, και στη συνέχεια θα εκδίδεται το εκπτωτικό εισιτήριο σύμφωνα με τις οδηγίες του ηλεκτρονικού συστήματος και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας.
  Δήλωση κ. Θεόδωρου Τόλια, Διευθυντή Επιβατικών Μεταφορών ΤΡΑΙΝΟΣΕ «Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με χαρά και ικανοποίηση, στηρίζοντας τις προσπάθειες της Πολιτείας και των νέων μας, ανανεώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά, τη συνεργασία της με τη Γενική Γραμματεία Νέας γενιάς και το Ίδρυμα Νεολαίας και  Δια βίου μάθησης, προσφέροντας στους κατόχους της ευρωπαϊκής κάρτας νέων, τη δυνατότητα φθηνών ταξιδιών με το τρένο σε διαδρομές Αθήνας - Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης και Καλαμπάκας. Επιλεγμένες αμαξοστοιχίες, ημέρες και διαδρομές, βρίσκονται στη διάθεση των νέων μας, με οικονομικό εισιτήριο 12 € αγορασμένο έγκαιρα, ώστε σήμερα στις δύσκολες εποχές που περνάμε, να μην αποκλείονται  από το δικαίωμα στο ταξίδι, στην εκπαίδευση, στη μόρφωση και στην εργασία. Γιατί ταξίδι, σημαίνει ορίζοντες. Και οι νέοι μας χρειάζονται ανοιχτούς ορίζοντες». Δήλωση κ. Άννας Μαυρουδή, Διευθύνουσα Σύμβουλος Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ «Πρόκειται για μια κεφαλαιώδη συνεργασία του Προγράμματος, η οποία έχει βρει τεράστια ανταπόκριση στους νέους–κατόχους της Κάρτας. Η προσφορά αυτή της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων προς τα μέλη της, συνεχίζει δυναμικά μέσα σε δύσκολους καιρούς να παρέχει στους νέους πρόσβαση σε σημαντικούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, όπως είναι οι μεταφορές και να διευκολύνει την καθημερινότητά τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ταξιδεύουν οικονομικά και με ασφάλεια για τις σπουδές τους, τις διακοπές τους, τη ψυχαγωγία τους, μέσω του δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ».   Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τους τηλεφωνικούς αριθμούς 14511 και 213.131.44.11-14 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: www.europeanyouthcard.gr και www.trainose.gr.