Τουρισμός & Πολιτισμός

Η διαδρομή με το τρένο δεν είναι μία απλή μετακίνηση. Είναι ένα αξέχαστο ταξίδι σε σημεία σημαντικής εικαστικής και πολιτισμικής αξίας. Αντλώντας έμπνευση απ' αυτό, η Hellenic Train αναδεικνύει στοιχεία πολιτισμού στις άμεσες επιχειρησιακές της δραστηριότητες, με δράσεις όπως το «Καθαρό Τρένο», την οργάνωση και αξιοποίηση τουριστικών διαδρομών και τη συμμετοχή σε τοπικά και περιφερειακά πολιτιστικά δρώμενα.

 

Η Hellenic Train, όμως, δεν περιορίζεται στις δραστηριότητες που αφορούν αμιγώς το τρένο. Με ένα ανοιχτό κάλεσμα σε νέους καλλιτέχνες, δημιουργεί μια διαρκή εικονική γκαλερί φωτογραφικών και ζωγραφικών εκθεμάτων, καθώς και ένα φόρουμ ανάδειξης ταλαντούχων δημιουργών στο πεδίο της ποίησης, της λογοτεχνίας και της μουσικής.

 

Παράλληλα, η Hellenic Train ενισχύει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τις πολιτιστικές δράσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και προβάλλει τον ρόλο του τρένου και μέσα από τη συμμετοχή στη διοργάνωση εκδηλώσεων που στοχεύουν στην προβολή της ιστορικής, πολιτιστικής και λαογραφικής ποικιλίας της χώρας μας: