Train Diaries

Στο βαγόνι με τη Μαρίνα Βερνίκου

Η οικογένεια της Μαρίνας Βερνίκου

Το τρένο, οι διαδροµές και οι άνθρωποι που τα αγαπούν. Σε πρώτο πρόσωπο.

 

Με σπουδές στην Επικοινωνία, τη Φωτογραφία και την Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, η πορεία της από το 2001 περιλαµβάνει ατοµικές και οµαδικές εκθέσεις σε διακεκριµένες γκαλερί και µουσεία ανά τον κόσµο, πολλά βραβεία και διακρίσεις. Έχει συνεργαστεί σε µεγάλα φωτογραφικά projects µε εταιρείες-κολοσσούς, έχει εκδώσει 6 βιβλία και έχει δηµιουργήσει τη Marina Vernicos Collection µε ιδιαίτερα αξεσουάρ, κοσµήµατα και ρούχα. Έχει ιδρύσει την CREAID, µη κερδοσκοπικό οργανισµό µε φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ διαθέτει µέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του προσωπικού της brand στην οµάδα εθελοντών δυτών που καθαρίζουν το βυθό των ελληνικών θαλασσών, “We dive We clean”. Είναι σύζυγος του Κύπριου επιχειρηµατία Μίλτου Καµπουρίδη και µητέρα τριών παιδιών.

 

Επιτυχηµένη επιχειρηµατίας, φωτογράφος και φιλάνθρωπος, πολυταξιδεµένη, δυναµική και µε πάθος για ό,τι κάνει, η Μαρίνα Βερνίκου διοχετεύει όλη της την ενέργεια να δηµιουργεί για να βοηθάει. Αυτή εξάλλου είναι και η θεµελιώδης αρχή της CREAID µε στοχευµένη ανθρωπιστική αποστολή, που εξυπηρετείται µέσα από δηµιουργικές και καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες, όπως η πρόσφατη φιλανθρωπική προσπάθεια µε τίτλο “Haute Couture Collection” που επικεντρώθηκε στη συγκέντρωση αντικειµένων Υψηλής Ραπτικής και Limited Edition που δώρισαν Έλληνες και διεθνείς υποστηρικτές από όλο τον κόσµο για καλό σκοπό. Η µεγάλη της αγάπη για τα ταξίδια σε συνδυασµό µε το αστείρευτο πάθος της για τη φωτογραφία αποτυπώνονται σε χιλιάδες εικόνες που αιχµαλωτίζει ο φωτογραφικός της φακός µέσα από την ιδιαίτερη καλλιτεχνική της µατιά. Πηγή έµπνευσης και ιδεών για τις επόµενες δηµιουργίες της, κάθε ταξίδι της είναι µοναδικό, όπως είναι και το ταξίδι µε το τρένο.

 

Έχετε κάνει κάποιο ταξίδι µε τρένο που θα θυµάστε για πάντα;
 

Έχω ταξιδέψει µε την οικογένειά µου µε τρένο στην Ινδία. Από την πόλη Sawai Madhopur πήραµε το τρένο για την πόλη Bharatpur µε σκοπό να φτάσουµε στην πόλη Agra, το «µαργαριτάρι του Ινδουστάν». Το ταξίδι µας είχε διάρκεια 3 ώρες και αν και ο συρµός ήταν εξαιρετικά παλιός, οι επιβάτες και οι εικόνες που αποκοµίσαµε ήταν πρωτόγνωρα όµορφες, βγαλµένες από µία άλλη εποχή, ξεχασµένη στον χρόνο.

 

Τι είναι αυτό που απολαµβάνετε σε ένα ταξίδι µε τρένο;
 

Την επαφή µε τον κόσµο, αλλά και τη δυνατότητα να µπορείς να αποµονωθείς και να «χαθείς» χαζεύοντας από τη θέση σου την οµορφιά του τόπου, που διασχίζει το τρένο. Αν και είναι ένα από τα παλαιότερα µεταφορικά µέσα, σε όλο τον κόσµο, το τρένο παραµένει παλιοµοδίτικα γοητευτικό και παραδοσιακά όµορφο.

 

Ποια συµβουλή θα δίνατε σε κάποιον που ταξιδεύει συχνά;
 

Να είναι «ανοιχτός» σε νέες εικόνες, κουλτούρες, εµπειρίες που θα αποτελέσουν αξέχαστα µαθήµατα ζωής.

 

Πόσο επηρεάζουν τα ταξίδια τη δουλειά σας;
 

Την επηρεάζουν απόλυτα. Τα ταξίδια είναι αναµφισβήτητα διαρκής πηγή έµπνευσης. Σε κάθε ταξίδι µου τραβώ πολλές φωτογραφίες και µετέπειτα µαζί µε την οµάδα µου, επιλέγουµε αυτές που µπορούν να γίνουν ένα µοναδικό fashion print για τη συλλογή Marina Vernicos.

Σε όλη τη συλλογή, καινοτοµούµε καθώς η µόδα και οι τάσεις της «συναντούν» τις φωτογραφίες µου, σε όλα τα φορέµατα, σορτσάκια, t-shirts, crop top, καφτάνια, κιµονό, µαγιό, εσπαντρίγιες, backpacks και τσαντάκια.

 

Τι σηµαίνει ταξίδι για εσάς;
 

Είµαι λάτρης των ταξιδιών και αυτό είναι στη ζωή µου ένα κοµµάτι συναρπαστικό. Έχω επισκεφτεί 127 χώρες µέχρι τώρα και ελπίζω να αυξάνεται διαρκώς ο αριθµός, καθώς τα ταξίδια είναι καθαρός «πλούτος», πολιτιστικά και πνευµατικά για κάθε ηλικία.

 

Info
 

Ανακαλύψτε όλες τις δηµιουργίες της Μαρίνας Βερνίκου στο www.marinavernicos.com και ενηµερωθείτε για τη δράση και το έργο της CREAID στο www.creaid.com