Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου – 6ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τις Υπηρεσίες των Προαστιακών και Περιφερειακών Τρένων (CRTS)

6ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τις Υπηρεσίες των Προαστιακών και Περιφερειακών Τρένων

Η Hellenic Train, μέλος του Ομίλου Ferrovie dello Stato Italiane (FS), της τρίτης μεγαλύτερης σιδηροδρομικής εταιρείας στην Ευρώπη, σε συνεργασία με την UIC (Διεθνή Ένωση Σιδηροδρόμων), διοργάνωσε την 6η ετήσια τριήμερη εκπαίδευση για τις Υπηρεσίες των Προαστιακών και Περιφερειακών Τρένων, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens στην Αθήνα, στις 25, 26 και 27 Οκτωβρίου 2023, στο τέλος της οποίας οι συμμετέχοντες λαμβάνουν και Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης από την UIC

Κύριος στόχος της εκπαίδευσης ήταν η παροχή στους συμμετέχοντες μιας ακριβούς και ολοκληρωμένης επισκόπησης των Υπηρεσιών Προαστιακών και Περιφερειακών Τρένων (CRTS) όπως διαμορφώνονται σήμερα σε όλο τον κόσμο, καθώς και τις τελευταίες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αυτές οι Υπηρεσίες σε σχέση με τη συμπεριφορά των νέων επιβατών.

Μέσω μιας πελατοκεντρικής προσέγγισης ενός εξελικτικού σεναρίου, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των Υπηρεσιών Προαστιακών και Περιφερειακών Τρένων, να ανταλλάξουν εμπειρίες και μέσω μιας δυναμικής διαδικασίας “Design Thinking” να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων μέσω της ανάλυσης πέντε διαφορετικών περιπτωσιολογικών μελετών (case studies) και να τις επιλύσουν με προσομοίωση.

Εικοσιεννέα  ομιλητές έλαβαν μέρος από όλο τον κόσμο. Από την Ελλάδα, συμμετείχαν η κα Τσιαπαρίκου Ιωάννα, Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), η Δρ. Αϋφαντοπούλου Γεωργία, Διευθύντρια Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)/Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ), με την κα Κορτσάρη Άννη, επιστημονικό συνεργάτη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, η κα Μαυρουδή Μαρία, Εμπορική Διευθύντρια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνίων Αττικής (ΟΑΣΑ) και ο κ. Τόλιας Θεόδωρος, Εμπορικός Διευθυντής Επιβατικών Μεταφορών της Hellenic Train.

Κατά την έναρξη της 6ης Εκπαίδευσης για τις Υπηρεσίες των Προαστιακών και Περιφερειακών Τρένων, την Τετάρτη 25.10.2023, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train, κ. Maurizio Capotorto, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και επεσήμανε ότι: “Τα Προαστιακά και Περιφερειακά Τρένα είναι στην πραγματικότητα αυτά που μας μεταφέρουν κάθε μέρα στη δουλειά μας, στο σχολείο, σε διάφορες υποχρεώσεις μας και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των επιβατικών μεταφορών. Μεταφέροντας τους περισσότερους από τους επιβάτες, συμβάλλουν εκ των πραγμάτων στην ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων καθημερινά. Από αυτή την άποψη, τα Προαστιακά, τα Αστικά, και τα Περιφερειακά Τρένα αξίζουν την ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα μας γιατί - περισσότερο από κάθε άλλη μορφή μεταφοράς - επηρεάζουν τη ζωή μας. Τα αποδοτικά Προαστιακά Τρένα συμβάλουν δραστικά στην ικανότητα μετακίνησης, σε πιο πράσινες πόλεις και σε ένα καλύτερο περιβάλλον, κάτι που είναι μόνιμος στόχος των σιδηροδρομικών εταιρειών”.

link: https://uic.org/events/6th-training-on-commuter-and-regional-train-services

 

 

6ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τις Υπηρεσίες των Προαστιακών και Περιφερειακών Τρένων

 

6ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τις Υπηρεσίες των Προαστιακών και Περιφερειακών Τρένων

​​6ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τις Υπηρεσίες των Προαστιακών και Περιφερειακών Τρένων (CRTS)